Scroll Top
Ιατρεία: Κέντρο Θεσσαλονίκη – Θερμή

ΕΠΙΤΥΧΉΣ ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΤΕΡΆΣΤΙΟΥ ΌΓΚΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΝΕΦΡΌ ΑΣΘΕΝΟΎΣ

Μια πολύ απαιτητική επέμβαση αφαίρεσης μεγάλου καρκινικού όγκου μεγέθους 12 cm, από τον έναν και μοναδικό νεφρό 64χρονου ασθενούς, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία ο Δρ. Απόστολος Λαμπανάρης, Ουρολόγος Χειρουργός, Διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής Ιατρικού Διαβαλκανικού.

Ο ασθενής από την Αλβανία, γεννήθηκε με έναν νεφρό και όταν διαγνώστηκε με νεοπλασματικό όγκο, απευθύνθηκε σε πολλούς γιατρούς, οι οποίοι του πρότειναν ολική αφαίρεση του νεφρού. Μετά από σχετική έρευνα, επισκέφθηκε την Α’ Ουρολογική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού και ο κ. Απόστολος Λαμπανάρης ανέλαβε την αφαίρεση του όγκου.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ρομποτικού συστήματος. Ο όγκος εξαιρέθηκε επιτυχώς από το νεφρό και ο ασθενής απέφυγε την πιθανότητα να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Στο βίντεο, ο 64χρονος καταθέτει την εμπειρία του και εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Λαμπανάρη, ενώ ο ιατρός εξηγεί πως η εξειδίκευση σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής μπορούν να δώσουν λύση σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως του συγκεκριμένου ασθενή..