Scroll Top
Ιατρεία: Κέντρο Θεσσαλονίκη – Θερμή

Title

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα «Η θέση της ρομποτικής στη σύγχρονη χειρουργική και ογκολογία», τον Ιούνιο του 2023. Στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εφαρμογές των επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή χειρουργική πράξη και στα μεγάλα οφέλη που προκύπτουν για τον ασθενή, από τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής, αναφέρθηκαν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Η ημερίδα που διοργανώνεται από την Κλινική Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας τη Ρομποτική Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο χειρουργός ουρολόγος, διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Ουρολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη Απόστολος Λαμπανάρης ανέφερε: «Βλέπουμε πολύ μεγάλη διαφορά στους ασθενείς, στην καθημερινότητά τους μετά το χειρουργείο. Οι ασθενείς στέκονται πολύ πιο γρήγορα στα πόδια τους, έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και για τα ογκολογικά περιστατικά. Έχουνε πολύ καλύτερα και ογκολογικά αποτελέσματα αλλά και λειτουργικά αποτελέσματα και γενικά επανέρχονται πολύ πιο γρήγορα στην καθημερινότητα, πίσω στη δουλειά τους».

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Κλινική Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης- Μακεδονίας τη Ρομποτική Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και φιλοξένησε καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι διοργανωτές στο πλαίσιο της ημερίδας βράβευσαν τον ιδιοκτήτη του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Γ. Αποστολόπουλο, καθώς ήταν από τους πρώτους, όπως σημείωσαν, που αποφάσισαν να επενδύσουν στην ρομποτική και έφερε πριν από 12 χρόνια στη Θεσσαλονίκη τη Ρομποτική Χειρουργική, έτσι ώστε οι Έλληνες επιστήμονες να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα σε ογκολογικούς και μη ασθενείς.