Υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, νεφρικης πυέλου και ουρητήρων;

Η θεραπεία είναι ανάλογη με το οργανο και τη φύση του όγκου δηλ. φύση του όγκου. Στον καρκινο της κυστης, τους επιφανειακούς όγκους τους αντιμετωπίζουμε μόνον με διουρηθρική αφαίρεση,δηλ. δια μέσου της ουρήθρας με ειδικό όργανο το κυστεοσκόπιο που έχει ένα ειδικό μαχαιρίδιο αφαιρούμε τον όγκο όσον το δυνατόν σε μεγαλύτερο βάθος χωρίς τομή ,και συνήθως αυτές οι διουρηθρικές εκτομές των όγκων συνοδεύονται απο ενδοκυστικές εγχύσεις φαρμάκων δια μέσου καθετήρα στην κύστη και πάντα φυσικά η έκβαση και η υποτροπή εξαρτάται απο το στάδιο και την φύση του όγκου.

Τους διηθητικούς όγκους, εκείνους που έχουν πιάσει το τοίχωμα της κύστης ,συνήθως τους αντιμετωπίζουμε με ολική, ριζική κυστεκτομή.Τι σημαίνει αυτό; Αφαίρεση όχι μόνο του όγκου αλλά και όλης της κύστης , με υποχρεωτικό επακόλουθο την παροχέτευση των ούρων με κάποια άλλη τεχνική, συνήθως φτιάχνουμε μια καινούργια κύστη απο κομμάτι εντέρου που παίρνουμε και το αποσωληνοποιούμε, δηλ. απο σωληνωτό σχήμα που έχει το κάνουμε σφαιρικό ούτως ώστε να δέχεται μεγάλη ποσότητα ούρων.

Στον καρκινο της νεφρικης πυέλου η μονη λυση ειναι η αφαιρεση ολου του νεφρου και συστοιχου ουρητηρα.

Στον καρκινο του ουρητηρα, αναλογα με την θεση του ογκου μπορει να γινει μερικη εκτομη του η η αφαιρεση ολου του ουρητηρα και συστοιχου νεφρου.