Ποια είναι τα συμπεράσματα – σημεία κλειδιά για τους καρκίνους του ουροποιητικού συστήματος

1. Σπουδαία σημασία έχει η έγκαιρη και πρόωρη διάγνωση των καρκινων της ουροδόχου κύστεως, νεφρικης πυέλου και ουρητηρων στα πρώτα στάδια και η σωστή εκτίμηση του σταδίου γιατί απο αυτό θα εξαρτηθεί και η κατάλληλη θεραπεία που θα συσταθεί και μπορεί να είναι και οριστική.
2. Οταν εχει καποιος συμπτωματα πρεπει να επισκευτη καποιον ουρολογο για να τα διορθωσει αλλιως μπορουν να τον προκαλεσουν σοβαρα προβληματα.
3. Ολες αυτες οι παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν αιματουρία, όμως καμιά αιματουρία δεν πρέπει να θεωρείται αθώα και η πρώτη υποψία πρέπει πάντα να είναι κάποιο νεόπλασμα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ζητείται άμεσα η βοήθεια του Ουρολόγου ο οποίος θα πρέπει να διερευνήσει το πρόβλημα.
4. Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι ο έλεγχος κάθε αιματουρίας είναι το καθοριστικό στοιχείο για την έγκαιρη διάγνωση κάθε καρκίνου του ουροποιητικού συστήματος.
5. Η ρομποτική Χειρουργικη αναδύεται ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για τους ασθενείς με καρκίνους του ουροποιητικού συστήματος, καθώς η βελτιωμένη οπτικοποίηση και ο έλεγχος του χειρουργικού ρομπότ da Vinci παρέχει στον χειρουργό ένα επίπεδο ακρίβειας ακόμα και ανώτερο, από εκείνο της ανοικτής χειρουργικής επέμβασης. Η ρομποτική χειρουργική προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα, ιδίως όσον αφορά τη λιγότερη διεγχειρητική απώλεια αίματος. Και επειδή η ρομποτική διαδικασία περιλαμβάνει λειτουργίες μέσα από μια σειρά από μικρές τομές, αντί μιας ενιαίας μεγάλης τομής, προσφέρει επίσης τα οφέλη της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.